چرا باید گیربکس اتوماتیک نصب کنیم؟

این مشکل بسیاری از افراد می باشد و از گیربکس های دستی ناراضی هستند. اما با وجود امکان تبدیل به گیربکس اتومات در خودرو های داخلی دیگر جای نگرانی نیست.

چرا باید گیربکس اتوماتیک نصب کنیم؟

چرا باید گیربکس اتوماتیک نصب کنیم؟

نصب گیربکس اتوماتیک باعث سهولت در هنگام رانندگی میشود و دیگر نیازی به گرفتن پیاپی کلاچ و عوض کردن دنده نیست. اما علاوه بر این ها نصب گیربکس اتوماتیک مزایای دیگری نیز دارد. افزایش طول عمر قطعات خودرو یک از همین مزایا است چرا که برای گیربکس های دستی بدلیل هماهنگ نبودن سرعت چرخ ها و تعویض دنده ها باعث فرسوده شدن آن ها میشود. همچنین استفاده از نصب گیربکس اتوماتیک باعث بالا رفتن تمرکز و کاهش تصادفات در هنگام ترافیک ها میشود. علاوه بر این ها باعث سلامتی بیشتر بدن نیز میشود.

کلاچ برقی یا تغییر گیربکس به اتوماتیک؟

از آنجا که ترافیک‌های سنگین این روز‌ها در شهر‌های بزرگ به امری عادی و اجتناب‌ناپذیر در زندگی ما بدل شده که خواسته یا ناخواسته همه ما با آن سر و کار داریم و این موضوع زمانی آزار‌دهنده می‌شود که خودرو شخصی ما فاقد گیربکس اتوماتیک باشد و در ترافیک‌های طولانی و خسته‌کننده مجبور به گرفتن مکرر پدال کلاچ خودرو باشیم. آنگاه مشاهده می‌شود که آرام آرام دردهایی از ناحیه زانو احساس شده و خستگی راننده در این شرایط هم کاملا مشهود است و باید گفت که رانندگی در ترافیک با خودرویی که دارای گیربکس دستی باشد انرژی بیشتری را از فرد راننده دریافت می‌کند و به همین دلیل خستگی راننده دو چندان می‌شود و این قضیه در خودروهایی که مجهز به گیربکس اتوماتیک هستند کمتر دیده شده و راننده از آسایش نسبی در ترافیک‌های سنگین و پرتراکم برخوردار است.

برای رفع این مشکل باید چاره‌ای اندیشید، ایده‌ای که به ذهن راننده خودرو می‌رسد تغییر گیربکس دستی خودرو به نوع اتوماتیک است که این عمل نیز شرایط و مشکلات خاص خود را دارد که باید به این شرایط، هزینه‌های بالای این کار را و مشکلات عدم تطبیق این سیتستم با خودرو را اضافه کرد و ‌اگر این کار بخواهد صورت بگیرد، باید گیربکس اتوماتیکی انتخاب شود که با پیشرانه خودرو هماهنگی داشته باشد تا سبب اتلاف انرژی پیشرانه خودرو نشود و در این خصوص باید یاد‌آور شد که اغلب گیربکس‌های اتوماتیکی که ‌‌روی خودرو‌ها توسط مراکزاینکارنصب می‌شود گیربکس‌های غیر‌فابریک خودرو بوده که سبب می‌شود بین پیشرانه و گیربکس خودرو هماهنگی وجود نداشته باشد که این مسئله به خاطر غیر فابریک بودن گیربکس نصب شده است .

لازم به ذکر است برای اینکه هماهنگی بین پیشرانه و گیربکس خودرو به درستی انجام شود کارخانه‌های سازنده خودرو آزمایش‌های متعددیک را انجام می‌دهند تا این هماهنگی‌ها به صورت کامل و استاندارد باشد تا اتلاف انرژی پیشرانه و به دنبال آن مصرف بالای سوخت در خودرو به وجود نیاید.

از طرفی کلاچ برقی در واقع شبیه به یک پای برقی کمکی عمل می کند و تداخلی با ساختار خودرو ایجاد نکرده و لذا مشکلاتی همچون افزایش مصکرف سوخت، افزایش مصرف لنت، کاهش شتاب خودرو، هزینه نگهداری بالا و سایر مواردی که در نصب گیربکس‌ اتوماتیک غیر فابریگ دیده می‌شود در این سیستم وجود نداشته و راننده در صورت دلخواه می‌تواند هر زمانی که تمایل داشته باشد فقط با فشردن یک کلید سیستم را خاموش کرده و خود کنترل پدال کلاچ را در دست بگیرد .

کلاچ برقی بدون دستکاری در سیستم موتور و گیربکس خودرو نصب شده و پس از نصب هم در تغییری در شتاب و مصرف سوخت به وجود نمی‌آورد.

عملکرد سیستم کلاچ اتوماتیک هوشمند یا همان کلاچ برقی به گونه ای است که پس از نصب آن بر روی خودرو دیگر نیازی به کلاچ گیری با پا نمی باشد. بدین نحو که جهت تعویض دنده کافی است کلیدی که روی سردنده تعبیه شده است را گرفته و اقدام به تعویض دنده نمایید. در ترافیک های سبک و سنگین شهری نیز عملکردی مشابه خودروهای اتوماتیک دارد به طوری که پس از قراردادن خودرو در وضعیت دنده یک با گرفتن ترمز خودرو متوقف و با رها کردن ترمز خودرو به آرامی شروع به حرکت می نماید و با فشردن پدال گاز خودرو سریعتر حرکت می نماید.

گیربکس اتوماتیک هوشمند AMT

AMT مخفف عبارت Automated Manual Transmission به معني گيربكس دستي اتوماتيك شده، در سال 1996 و توسط كمپاني BMW و تحت نام تجاري SMG براي اولين بار پا به عرصه بازار گذاشت. AMT ، همان گيربكس دستي است با اين تفاوت كه فرآيند تعويض دنده و كلاچ گيري در آن به وسيله يك مجموعه رباتيكي هوشمند انجام مي گيرد. در سطح بين المللي، اين سيستم جزو سيستمهاي پيشرفته محسوب شده و از جايگزينهاي احتمالي سيستمهاي دستي به حساب مي آيد. مزيت اصلي اين سيستم، قيمت كم، سادگي تعمير و نگهداري و كاهش مصرف سوخت، افزايش راندمان، بالابردن عمر قطعات خودرو و افزايش راحتي در رانندگي مي باشد.